Dnes má meniny Bartolomej

24.08.2006 Celý región

Bartolomej je novozákonné meno hebrejského pôvodu a v preklade znamená \"Talmajov syn\". Mužov s týmto menom stretávame u nás iba výnimočne a oslovujeme ich Ba...
Bartolomej je novozákonné meno hebrejského pôvodu a v preklade znamená \"Talmajov syn\". Mužov s týmto menom stretávame u nás iba výnimočne a oslovujeme ich Barto, Berco.

Bartolomejovia, ktorí majú meniny 24. augusta, sú muži, ktorí všetko prekonajú. Vyjadrujú sa veľmi otvorene. Sú niekedy vzťahovační a majú výraznú sebadôverou. Keď sú školopovinní, sú často neposední a nesústredení, rodičia majú čo robiť, aby na nich dohliadli a usmernili ich. Bartolomejov vábia dobrodružné cesty, preto vyhľadávajú prácu napríklad v exotických krajinách. Majú aj umelecké sklony. Ich citový život je rýchly a búrlivý. Potrebujú určitý čas, kým dozrejú. Životaschopnosť Bartolomejov je dobrá, horšie je to s pravidelným a racionálnym stravovaním. Ovplyvňuje ich planéta Slnko. Šťastné farby Bartolomeja sú žltá a medená. Ochranné rastliny nechtík a rumanček, ochranné kamene granát a jantár.
(TASR)
 

Vyberte región